Preteky v Kopčanoch v roku 2020 nebudú

Richard Karnok 2

Pôvodne sa mali konať počas uplynulého víkendu, neskôr boli preložené na začiatok augusta. Žiaľ, pre obmedzenia súvisiace s opatreniami v súvislosti s pandémiou koronavírusu, ktoré dovoľujú podujatia s účasťou do 1000 ľudí, sa tento rok nakoniec preteky v Kopčanoch nemôžu uskutočniť vôbec.

Informoval o tom usporadujúci Moto Classic Racing Club Kopčany, ktorý doteraz zorganizoval desať úspešných ročníkov Kopčianskeho rýchlostného motookruhu. Spolu s kopčianskymi obyvateľmi, návštevníkmi a pretekármi so sprievodmi by počet prítomných prevýšil povolený limit.

Obľúbené podujatie teda pre tento rok z termínového kalendára vypadáva, ale o to viac sa organizátori tešia na 11. ročník, ktorý usporiadajú v roku 2021.

Text a foto: Richard Karnok

2 komentárov k článku “Preteky v Kopčanoch v roku 2020 nebudú

  1. To je ale kurva pruser. Ja som kvoli tomu aj dovolenku presunul.
    Skoda, ze to nejde aj keby sa nastavili opatrenia typu:
    1. Zakaz vstupu verejnosti do depa.
    2. Väčšie rozostupy karavanov/ stanov ucastnikov.
    3. Dodrzovanie odstupu divakov od seba okolo trati.

    Hmmm…

    1. Neviem,si celkom predstaviť, ako by sa dal dodržať sociálny odstup na zúžených miestach popri trati-chodníky a pod., keďže sa nonstop ľudia presúvajú z miesta na miesto. Počet 1000 ľudí môže byť v pohode aj množstvo obyvateľov, ktorým pôjde trať pred domom, takže máme hneď naplnený limit. Je to dobré rozhodnutie, nie je treba tlačiť na pílu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *